top of page

Favoriete Boeken

Het wordt me vaak gevraagd.

Wat lees jij zoal?

Welke boeken kan je aanraden?

Het eerste vind je hier.

Het tweede hangt af van wat je wil bereiken.

365 dagen succesvol - David de Kock & Arjan Vergeer

In "365 Dagen Succesvol" bieden David de Kock en Arjan Vergeer praktische en inspirerende adviezen voor persoonlijke groei en succes. Met hun 'succesplanner' en dagelijkse oefeningen helpen ze je om je doelen te bereiken en jouw leven in eigen hand te nemen. Een waardevolle gids voor wie succesvol wil zijn op zijn of haar eigen manier.

400 brieven van mijn moeder - Jospeh Oubelkas

"400 brieven van mijn moeder" is een aangrijpend boek geschreven door Joseph Oubelkas, waarin hij zijn schokkende ervaringen in een Marokkaanse gevangenis deelt. Ten onrechte veroordeeld, zat Oubelkas 10 jaar lang in een cel. In dit hartverscheurende verhaal bieden de 400 brieven van zijn moeder hem een lichtpuntje van hoop en steun tijdens zijn donkerste dagen. Een meeslepende getuigenis over onrechtvaardigheid, veerkracht en de kracht van liefde.

50 lessen voor ondernemers - Jurgen Ingels

"50 lessen voor ondernemers" van Jurgen Ingels biedt een praktische handleiding voor het opstarten en runnen van een succesvol bedrijf. Het boek behandelt alle belangrijke aspecten van het ondernemerschap, van het formuleren van een sterke visie en missie tot het opbouwen van een team en het efficiënt beheren van financiën.

Blijven ademen - Katrien Geeraerts & Louis Van Nieuland


In 'Blijven Ademen' delen Katrien Geeraerts en Louis Van Nieuland hun unieke aanpak om stress te verminderen en veerkracht te vergroten. Met behulp van ademhalingstechnieken, meditatie en yoga leer je beter om te gaan met stress en ontwikkel je een gezondere relatie met je emoties en gedachten.

De 7 spirituele wetten van succes - Deepak Chopra

In "De 7 spirituele wetten van succes" presenteert Deepak Chopra zeven eenvoudige maar krachtige wetten die de basis vormen voor het creëren van overvloed en geluk in het leven. Door het begrijpen en toepassen van deze wetten, zoals de wet van geven en ontvangen en de wet van intentie en verlangen, kunnen lezers hun leven transformeren en hun dromen waarmaken.

De Klik - Servaas Binge

Heeft ooit al iemand tegen je gezegd: 'Ik heb de klik gemaakt'? Heel vaak is degene die dat zegt succesvol geweest om zijn of haar doelen te bereiken: enkele overtollige kilo's verliezen, stoppen met roken, in een nieuwe job of opleiding stappen of een relatie verbeteren... En al wat nodig was, was het maken van 'de klik'. De rest ging vanzelf... Ons hoofd is ons sterkste wapen om die klik te maken. Maar tegelijk ook onze grootste saboteur.

Dr. Servaas Bingé is de arts die je wellicht kent van zijn vele tv-optredens en al meermaals in zijn leven 'de klik' heeft gemaakt. In dit boek beschrijft hij heel praktisch het stappenplan dat je voor jezelf kan volgen om je eigen dromen en doelen te realiseren.

De comfortcrisis - Tom De Prest

‘De comfortcrisis’ van Tom De Prest bespreekt hoe stress, prikkels en dopaminepieken, voortkomend uit ons overmatige comfort in de westerse samenleving, kunnen leiden tot depressies en burn-outs. Tom moedigt ons aan om bewust ongemak op te zoeken, omdat dit ons kan helpen om daadwerkelijk te groeien. Met het idee dat ‘overdaad schaadt’ in gedachten, toont dit boek hoe het vermijden van onze comfortzones kan bijdragen aan ons welzijn. Het nodigt ons uit om in het ‘nu’ te leven en geluk te vinden voorbij de materiële zaken.

De edele kunst van not giving a fuck - Mark Manson

In "De Edele Kunst van Not Giving a F*ck" geeft Mark Manson een tegendraadse kijk op geluk en succes. Hij betoogt dat het niet gaat om het vermijden van problemen, maar juist om het omarmen van de uitdagingen die het leven biedt. Met humor en praktische adviezen leert hij hoe je beter kunt omgaan met stress en tegenslagen en je kunt richten op wat echt belangrijk is. Een inspirerend boek voor wie op zoek is naar meer authenticiteit en voldoening in het leven.

De held met de duizend gezichten - Joseph Campbell

In "De held met de duizend gezichten" beschrijft Joseph Campbell de universele structuur van mythen en verhalen van over de hele wereld. Volgens hem hebben alle verhalen eenzelfde kern waarin een held een avontuurlijke reis onderneemt, obstakels overwint en als veranderd persoon terugkeert. Campbell inspireerde hiermee vele schrijvers en filmmakers.

De kracht van het nu in de praktijk - Eckhart Tolle

In "De Kracht van de Praktijk" biedt Eckhart Tolle een praktische en diepgaande gids voor spirituele groei en bewustzijn. Met inspirerende en heldere adviezen leert Tolle hoe je een diepere verbinding kunt maken met het huidige moment en hoe je jezelf kunt bevrijden van beperkende gedachten en overtuigingen. Een inspirerend boek voor wie zijn of haar spirituele pad wil verdiepen.

De kracht van kwetsbaarheid - Brené Brown

In "De kracht van kwetsbaarheid" toont Brené Brown aan dat kwetsbaarheid een noodzakelijk onderdeel is van het mens-zijn en dat het omarmen hiervan leidt tot moed, authenticiteit en verbinding. Met behulp van onderzoek, persoonlijke anekdotes en praktische tips, moedigt Brown haar lezers aan om hun ware zelf te omarmen en zichzelf te laten zien.

De moed van Imperfectie - Brené Brown

In "De Moed van Imperfectie" deelt Brené Brown haar persoonlijke en wetenschappelijke inzichten over de kracht van kwetsbaarheid en authenticiteit. Met praktische tips en oefeningen leert ze hoe je jezelf kunt accepteren en liefhebben, en hoe je vanuit daar verbinding kunt maken met anderen. Een inspirerend boek voor wie zichzelf en anderen beter wil begrijpen.

De monnik die zijn Ferrari verkocht - Robin Sharma

In "De monnik die zijn Ferrari verkocht" vertelt Robin Sharma het verhaal van een succesvolle advocaat die op zoek gaat naar de betekenis van het leven. Hij ontmoet een wijze monnik die hem leert over de essentie van geluk en succes. Het boek biedt inspiratie en praktische adviezen voor wie op zoek is naar meer balans, persoonlijke groei en zingeving in het leven.

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap - Stephen R. Convey

In 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' beschrijft Covey hoe je als persoon en als leider je eigenschappen kunt ontwikkelen en verbeteren. Hij gaat onder meer in op persoonlijk leiderschap, proactiviteit, prioriteiten stellen, empathisch communiceren en synergie creëren. Het boek is een klassieker op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en leiderschap.

Denk als een monnik - Jay Shetty

In "Denk als een monnik" deelt Jay Shetty praktische adviezen en oefeningen gebaseerd op zijn ervaring als monnik om de geest te trainen, te focussen op wat er echt toe doet, persoonlijke groei te bevorderen en innerlijke rust te vinden. Het boek biedt inspiratie en inzichten om het beste uit jezelf te halen.

Dit wordt jouw jaar! -Dr. Ben Tiggelaar

"Dit wordt jouw jaar!" van Dr. Ben Tiggelaar is een praktisch en inspirerend boek dat je helpt om je doelen te bereiken en meer uit het leven te halen. Met concrete tips en oefeningen leer je hoe je een persoonlijk actieplan opstelt en hoe je jezelf gemotiveerd houdt om je doelen te bereiken.

Dromen Durven Doen - Ben Tiggelaar

In het boek "Dromen Durven Doen" biedt Ben Tiggelaar een praktisch en toegankelijk stappenplan voor persoonlijk succes. Het boek leert je hoe je effectieve doelen kunt stellen, hoe je deze kunt bereiken en hoe je succesvolle gewoontes kunt ontwikkelen. Een inspirerende en hands-on gids voor iedereen die zijn of haar dromen wil verwezenlijken.

Een werkweek van 4 uur - Thimoty Ferriss

In "Een Werkweek van 4 uur" leert Timothy Ferriss je hoe je minder kunt werken en toch genoeg verdient om van te leven. Het boek biedt praktische tips en strategieën voor iedereen die meer controle wil over zijn of haar leven en meer tijd wil hebben voor de dingen die er echt toe doen.

Eenvoudiger leven - Mark Verhees

In "Eenvoudiger Leven" biedt Mark Verhees inspirerende en praktische inzichten voor een meer bewust en eenvoudig leven. Met heldere adviezen en voorbeelden uit zijn eigen leven, laat Verhees zien hoe je meer rust, balans en geluk kunt ervaren door te focussen op de essentie. Een inspirerend boek voor wie meer eenvoud in het leven zoekt.

Focus AAN/UIT - Mark Tichelaar

In "Focus AAN/UIT" leert Mark Tichelaar je hoe je je aandacht op een productieve manier kunt richten. Het boek biedt praktische tips voor het verbeteren van je concentratie, het omgaan met afleiding en het optimaliseren van je workflow. Met Focus kun je effectiever en efficiënter werken en je doelen sneller bereiken.

Gezondheid liefde vrijheid - Jospeh Oubelkas


"Gezondheid liefde vrijheid" is een aangrijpende autobiografie waarin Joseph Oubelkas zijn schokkende ervaringen in een Marokkaanse gevangenis deelt. Het boek vertelt het verhaal van zijn onterechte veroordeling en zijn uiteindelijke strijd voor gezondheid, liefde en vrijheid. Een inspirerend relaas over veerkracht, hoop en de kracht van de menselijke geest.

Grip: het gemein van slim werken - Rick Pastoor

In "Grip: Het Geheim van Slim Werken" biedt Rick Pastoor praktische en effectieve tips voor het managen van je werk en leven. Met zijn systeem van dagelijkse routines, doelen stellen en prioriteiten stellen, leert hij hoe je meer focus en productiviteit kunt bereiken. Een waardevol boek voor wie grip wil krijgen op zijn of haar leven.

Helpen bij verlies en verdriet - Manu Keirse

Ontdek 'Helpen bij verlies en verdriet' van Manu Keirse, een essentiële gids voor wie rouwt of een geliefde wil ondersteunen in hun verdriet. Deze volledig vernieuwde editie biedt inzicht aan de hand van herkenbare voorbeelden, waarbij rouwen wordt beschreven als een proces van leren vasthouden op een andere manier, niet alleen van afscheid nemen. Naast verlies door de dood, behandelt Keirse ook andere onderbelichte situaties zoals verlies van gezondheid, werk of toekomstperspectieven. Met praktische tips voor zowel de rouwende als hun omgeving, is dit boek een waardevol instrument voor iedereen die met verlies wordt geconfronteerd.

Het no-nonsense mediatie boek - Steven Laureys

In "Het No-Nonsense Meditatieboek" leert Steven Laureys de lezer op een wetenschappelijke manier mediteren. Het boek biedt praktische tips en oefeningen om meer rust en helderheid te vinden in het dagelijks leven. Een toegankelijke en effectieve gids voor wie wil beginnen met mediteren of meer verdieping zoekt.

Hoogsensitief ouderschap - Bieke Geenen

In "Hoogsensitief ouderschap" van Bieke Geenen wordt beschreven hoe ouders hun hoogsensitieve kind kunnen begrijpen en ondersteunen. Het boek biedt inzicht in de kenmerken en behoeften van hoogsensitieve kinderen en biedt praktische tips voor de opvoeding. Het doel is om ouders te helpen bij het creëren van een veilige omgeving waarin hun hoogsensitieve kinderen kunnen gedijen.

Hooptimisme - Leo Bormans

In 'Hooptimisme' legt Leo Bormans uit hoe hoop ons kan helpen om beter om te gaan met veranderingen en moeilijkheden. Aan de hand van verhalen van inspirerende mensen toont hij hoe we hoop kunnen cultiveren en gebruiken als instrument voor veerkracht en groei. Een positief en inspirerend boek voor iedereen.

Intermittent living - Siebe Hannosset

"Intermittent Living", het boek van Siebe Hannosset, belicht een wetenschappelijk onderbouwde benadering om je gezondheid te optimaliseren en te beschermen in onze moderne samenleving. Zijn persoonlijke overwinning op de ziekte van Lyme dient als inspiratie voor deze gids. Ontdek hoe eenvoudige praktijken zoals ademhalingsoefeningen, koude douches, intermittent fasting en voedingsvariatie een transformatie kunnen teweegbrengen in je welzijn. Of je nu met gezondheidsproblemen kampt of streeft naar een leven vol vitaliteit, Intermittent Living biedt de sleutel tot een energieker en gezonder bestaan.

Je ongekende vermogens - Anthony Robbins

In "Je Ongekende Vermogens" biedt Anthony Robbins praktische en inspirerende adviezen voor persoonlijke groei en succes. Met technieken uit de neurowetenschappen en neurolinguïstisch programmeren leert Robbins hoe je jezelf kunt bevrijden van beperkende overtuigingen en hoe je jouw potentieel ten volle kunt benutten. Een waardevolle gids voor wie zijn of haar leven naar een hoger niveau wil tillen.

Kies Bewust - Isabelle Gonnissen

In het boek "Kies Bewust" van Isabelle Gonnissen wordt beschreven hoe geluk gevonden kan worden in jezelf, door de zeven bouwstenen van duurzaam geluk te gebruiken en in contact te komen met jouw voedingsbodem. Het boek ontmaskert eerst misvattingen en valkuilen die geluk in de weg staan. Het doel is om de juiste levenskeuzes te maken en in contact te komen met de kern van jouw geluk.

Kies Positief - Isabelle Gonnissen

Het boek "Kies Positief" van Isabelle Gonnissen laat zien hoe positief denken en optimisme bijdragen aan een gelukkiger leven. Het boek biedt praktische tips en oefeningen om negatieve gedachten om te zetten in positieve en om meer te genieten van het moment. Het doel is om een positieve mindset te ontwikkelen en te kiezen voor een leven vol positiviteit.

Kies het leven dat je wilt - tal ben-shahar

"Kies het leven dat je wil" van Tal Ben-Shahar biedt praktische en wetenschappelijk onderbouwde strategieën voor meer geluk en voldoening. Leer hoe bewuste keuzes bijdragen aan een betekenisvol leven en hoe je obstakels kunt overwinnen. Een waardevolle gids voor wie zijn of haar leven in eigen hand wil nemen.

Macht der gewoonte - Charles Duhigg

In "Macht der Gewoonte" onderzoekt Charles Duhigg de kracht van gewoontes en hoe we deze kunnen veranderen. Met praktische inzichten en voorbeelden uit de wetenschap en het bedrijfsleven, leert hij hoe gewoontes ons gedrag en leven beïnvloeden. Een fascinerend boek voor wie wil begrijpen hoe gewoontes werken en hoe we deze kunnen aanpassen.

Master your mindset - Michael Pilarczyk

In "Master Your Mindset" biedt Michael Pilarczyk praktische inzichten en tools voor persoonlijke groei en succes. Met inspirerende verhalen en heldere adviezen leert Pilarczyk hoe je jouw mindset kunt veranderen en hoe je daarmee jouw leven kunt transformeren. Een waardevol boek voor wie het beste uit zichzelf en het leven wil halen.

Mentale lifehacks - Caroline Bruynseel

"Mentale lifehacks: Levenslessen van een psychologe" is een inspirerend boek van Caroline Bruynseels dat vol zit met waardevolle tips en adviezen om je mentale welzijn te verbeteren. Met haar jarenlange ervaring als psychologe deelt ze praktische inzichten en oefeningen die je helpen om beter om te gaan met stress, angst, depressie en andere uitdagingen. Een must-read voor iedereen die op zoek is naar meer balans en geluk in het leven."

Mindset, de weg naar een succesvol leven - Carol S. Dweck

In "Mindset" introduceert Carol S. Dweck het concept van een groei-mindset versus een vaste mindset en hoe deze ons succes en prestaties beïnvloeden. Ze laat zien hoe we onze mindset kunnen veranderen om uitdagingen te omarmen, ons potentieel te maximaliseren en meer voldoening te vinden in ons persoonlijke en professionele leven.

Miracle morning - Hal Elrod

In "Miracle Morning" introduceert Hal Elrod de lezer tot een ochtendroutine die je leven kan veranderen. Door middel van zes gewoontes, zoals meditatie, beweging en affirmaties, leer je je dag krachtig en positief te beginnen. Het boek biedt praktische tips en inzichten voor persoonlijke groei en succes.

Money master the game - Tony Robbins

In "Money master the game", biedt Tony Robbins een blauwdruk om financiële vrijheid te bereiken door inzicht te geven in de strategieën van 's werelds meest succesvolle beleggers en miljardairs. Het boek biedt praktische tips en stappenplannen voor elke belegger, van beginners tot ervaren professionals.

Niet morgen maar nu - Wayne Dyer

In "Niet Morgen Maar Nu" moedigt Wayne Dyer de lezer aan om te leven in het moment en het leven niet uit te stellen. Met praktische en inspirerende adviezen leert hij hoe je jouw leven kunt transformeren door bewust keuzes te maken en actie te ondernemen. Een waardevolle gids voor persoonlijke groei.

Nooit meer moe - Saartje Vandendriessche

‘Nooit meer moe’ van Saartje Vandendriessche biedt een praktische gids voor meer energie. Na haar eigen zoektocht bundelt ze succesvolle tips in voeding, beweging, en slaap om vermoeidheid te bestrijden. Dit boek biedt concrete tools, inclusief ademhalings- en meditatieoefeningen, om stress te verminderen en energie te verhogen. Saartjes directe aanpak maakt het makkelijk om deze no-nonsense adviezen meteen toe te passen voor een vernieuwde, energieke levensstijl.

Oh Please - Sofie Leemans

"Oh Please!" van Sofie Leemans is een boek dat zich richt op mensen die moeite hebben met nee zeggen, vaak sorry zeggen en hun agenda laten bepalen door de verwachtingen van anderen. Sofie Leemans biedt een stapsgewijze en heldere uitleg over waarom mensen pleasen en vooral hoe ze dit patroon concreet kunnen doorbreken en verbeteren. Met praktische adviezen en inzichten spoort ze lezers aan om zichzelf weer in de spotlights te zetten en assertiever op te treden.

Ons feilbare denken - Daniel Kahneman

In "Ons feilbare denken" legt Daniel Kahneman uit hoe ons brein denkt en beslissingen neemt. Hij bespreekt het verschil tussen het intuïtieve en rationele denksysteem en hoe ze kunnen leiden tot cognitieve valkuilen. Hij biedt strategieën voor het omgaan met deze valkuilen en het verbeteren van ons besluitvormingsproces.

Ontketen je brein - Theo Compernolle

In "Ontketen je brein" onderzoekt Theo Compernolle de impact van de digitale wereld op onze hersenen. Hij legt uit hoe we ons brein kunnen trainen om meer productief te zijn, en hoe we kunnen omgaan met digitale afleiding. Het boek biedt praktische tips en inzichten om ons denkvermogen te verbeteren.

Positieve intelligentie - Gina Peeters

"Positieve intelligentie" van Gina Peeters is een inspirerend boek dat de kracht van positief denken en emotionele intelligentie benadrukt. Het biedt praktische tips en oefeningen om je positieve intelligentie te versterken, waardoor je veerkrachtiger wordt, beter kunt omgaan met uitdagingen en meer voldoening kunt halen uit het leven.

Schrijven naar bewustzijn - Joey Brown

"‘Schrijven naar bewustzijn’ door Joey Brown is een uitnodiging voor een innerlijke schrijfreis. Dit boek gidst lezers, van beginners tot ervaren schrijvers, naar bewustzijn en verbinding met hun diepste zelf. Met schrijfmeditaties ontdek je jouw levensmissie. Joey Brown, een Vlaamse schrijver en coach, brengt stilte en schrijfmeditatie samen in haar werk. Haar schrijfretraites, een mix van schrijven, stilte en meditatie, bieden een unieke ervaring. Ontdek de kracht van schrijven als pad naar verdieping en verbinding, vanuit de rust van het Griekse eiland Ikaria waar Brown woont en werkt."

Synchroniciteit - Deepak Chopra

In "Synchroniciteit" beschrijft Deepak Chopra het fenomeen synchroniciteit, waarbij gebeurtenissen op mysterieuze wijze op elkaar aansluiten en betekenisvolle patronen vormen. Hij legt uit hoe we synchroniciteit kunnen gebruiken om ons leven te verrijken, onze intuïtie te ontwikkelen en ons bewustzijn te vergroten.

Taalmagie - Baud Vandenbemden

"Ontdek de betoverende wereld van hypnose en de kracht van taal met 'Taalmagie' door Baud Vandenbemden. Dit boek onthult de kunst van hypnotisch taalgebruik in ons dagelijks leven, beïnvloedend in persoonlijke gesprekken, media, en meer. Leer bewust om te gaan met taal, zowel in jezelf als in anderen, door middel van technieken uit gesprekshypnose. Het boek, toegankelijk voor iedereen, nodigt je uit om je taalgebruik te verkennen, doorzien en verbeteren. Of je nu ouder, coach, therapeut of verkoper bent, 'Taalmagie' biedt verrijkende inzichten en praktische toepassingen om hypnotisch taalgebruik te integreren in elk aspect van je leven. Klaar om de magie van taal te ervaren?"

The code of the extraordinary mind - Vishen Lakhiani

In "The Code of the Extraordinary Mind" biedt Vishen Lakhiani een radicaal nieuwe benadering voor persoonlijke groei en succes. Met zijn '10 Laws of an Extraordinary Mind' leert hij hoe je beperkende overtuigingen kunt doorbreken en hoe je een leven kunt creëren dat jouw dromen en doelen ondersteunt. Een inspirerend boek voor wie zijn of haar leven naar een hoger niveau wil tillen.

The secret - Rhonda Bryne

"The Secret" is een internationale bestseller die de kracht van de wet van de aantrekkingskracht onthult en hoe deze kan worden gebruikt om het leven van je dromen te manifesteren. Het boek bevat praktische tips, oefeningen en inspirerende verhalen van mensen die deze principes hebben toegepast om hun leven te transformeren.

The succes Principles - Jack Canfield

"The Success Principles" van Jack Canfield biedt 64 principes en strategieën voor het bereiken van succes op elk gebied van het leven. Het boek omvat praktische en inspirerende lessen over persoonlijke ontwikkeling, doelstellingen, overvloed, relaties en meer. Canfield presenteert een systematische aanpak om dromen om te zetten in realiteit en een bevredigend leven te leiden.

Weg van het denken - Alan Watts

In "Weg van het Denken" moedigt Alan Watts de lezer aan om te stoppen met piekeren en te leven in het hier en nu. Door te leren loslaten en te focussen op het moment, kun je volgens Watts meer rust, geluk en vrijheid ervaren. Een inspirerend boek voor iedereen die op zoek is naar meer innerlijke rust.

bottom of page