top of page
Keynote Speaker
googlereview.png
Ingrid Hulsbosch

Ben was keynote spreker op ons event ‘Everybody Happy’. Vanaf de eerste minuut wist hij het publiek te boeien. 30 minuten later herkende ieder van de 220 aanwezigen zich in zijn verhaal. Zijn praktische inzichten kan iedereen de dag nadien al toepassen.

Inspirerend, boeiend, beklijvend en grappig…

Ingrid Hulsbosch, voorzitter  | Ladies Circle Neerpelt [www.ladies-circle.be]

Anne-Catherine Triest

Op onze jaarlijkse personeelsdag was Ben de gastspreker. Zijn sessie over ‘de lastigste persoon op aarde om te managen (jezelf)’ was boeiend, begrijpbaar voor iedereen en meteen concreet toepasbaar. Aan het einde had je niet eens door dat er al 2u om waren. Ben zijn aanpak is interactief en luchtig. Tegelijk drukt hij je met de neus op de feiten. Op die manier wordt je ook uitgenodigd om aan de slag te gaan na afloop.

 

Anne-Catherine Triest, Office Manager | Groep Confideo  [www.confideo.be]

Leen Binnemans VOKA

Via VOKA Kempen ken ik Ben als gewaardeerd PLATO peter, trainer en coach van heel wat ondernemers en management teams. Ben staat met volle goesting in het leven en werkt gepassioneerd aan de groei en ontwikkeling van anderen.  Door zijn enthousiasme, aangename persoonlijkheid, no-nonsense aanpak en concrete handvaten is er altijd impact ‘when Ben has left the building’. Ben is een wijs man, die op zijn eigen ingetogen manier op het gepaste moment toch stevig aan de boom schudt. Hij houdt de spiegel voor waar je met mildheid in durft te kijken. Ben creëert vertrouwen op een zeer integere manier. Hét codewoord bij Ben om change te bereiken is vooral ‘doen’. 

Leen Binnemans, New Business Developper | VOKA Kempen  [www.voka.be]

Betty Heylen

Als gastspreker is Ben héél communicatief. Hij kan de aandacht trekken en vasthouden tot op het einde. Erg boeiend door zijn sterke persoonlijkheid en eerlijke benadering. Zijn sessies zijn gekruid met een stevige dosis mensenkennis en een vleugje humor.

Betty Heylen, HR Manager | Group De Wolf, Turnhout. [www.groupdewolf.com]

Mieke Van Craenendonck

Mentale veerkracht, stress, burn-out … begrippen waar ‘n werkende vrouw wel oren naar heeft ! Logisch dat ‘t thema van de keynote warm onthaald werd in Ladies Circle Mol. Wanneer Ben als spreker dan ook nog een ganse zaal vrouwen stil & aandachtig kan laten luisteren, dan weet je dat het een geslaagde avond was. Dank je wel Ben om een lezing op maat te geven voor onze groep: informatief, leerrijk, duidelijk maar toch ook onderhoudend en ( vaak pijnlijk J ) herkenbaar door de vele voorbeelden. Maar dat alles niet zonder ons naar huis te sturen met heel praktisch en meteen toepasbare tips & tricks !

Mieke Van Craenendonck, Coördinator  | Coördinator WPZK [www.wpzk.be]

PhilipWouters
Leadership coaching / persoonlijk meesterschap
Notaris Wouters

“Tien jaar lang ondernam ik pogingen om te slagen voor het vergelijkend examen dat me toegang zou geven tot mijn droomjob als notaris. Terwijl mijn kennis zich steeds verder opbouwde, daalde mijn zelfvertrouwen in die periode evenredig. Met zijn Personal Power Programme zette Ben mijn zelfvertrouwen terug op scherp. Hij had door waar het schoentje wrong, en wist door zijn vakkundigheid tegelijk ook hoe dat aan te pakken. Ik was weer overtuigd van mijn eigen kunnen en leerde anders te communiceren, zowel verbaal als non-verbaal. Het resultaat was navenant. In 2014 nam ik de horde die me stilaan onmogelijk leek. Daarvoor ben ik Ben heel dankbaar.”

Philip Wouters, notaris | Notariaat Vroninks-Wouters  [www.notmv.be]

Kristine Verheyden

Ben is heerlijk helder, oprecht geïnteresseerd & duidelijk doelgericht. Van een persoonlijkheidstest maakt hij écht maatwerk. Ondanks mijn levenservaring, bracht hij zo een duidelijk pijnpunt naar voor. Ik neem nu meer mijn eigen ruimte in zonder me schuldig te voelen. Ik focus weer op wat me energie levert (ipv op enkel wat me energie vergt). En dat kan ik nu ook vertalen naar concrete acties die me daadwerkelijk opbrengen.

Kristine Verheyden, Press & PR Manager | VITO  [www.vito.be]

MarcVerheyen
Marc Verheyen

“Het viel me in de samenwerking onmiddellijk op hoe vakkundig, open en betrokken Ben zich opstelt. De vragen en opmerkingen aan mijn adres waren to the point. Zijn mensenkennis en inlevingsvermogen zijn enorm. De feedback die over mijn aanpak werd gegeven kwam helemaal niet kritisch over, integendeel het deed mijn ogen openen. Ik bouwde een vorm van zelfreflectie in alvorens te reageren op bepaalde situaties. Ik leerde op een betere en vooral passende manier communiceren. Collega’s merken spontaan op dat ik als manager gegroeid ben. 

Marc Verheyen, Commercieel Directeur | Van Lanschot Bankiers, Hasselt  [www.vanlanschot.be]

Ben Van Mechelen

Ik heb Ben leren kennen als gastspreker bij PLATO. Zijn inspirerende sessie is me altijd bij gebleven. Als ondernemer had ik nood aan een klankbord. Ik zocht iemand waarmee ik kon brainstormen over de manier van werken binnen onze familiebedrijf. Samen met Ben zocht ik naar manieren om meer structuur te brengen & om efficiënter te werken in onze familieonderneming. Mét succes. Verder begeleidde hij me ook bij het proces van uitbreiding van de zaak, mijn zus zou immers toetreden tot het bedrijf.  Het professionele advies van Ben  was een echte meerwaarde in dit proces.

Ben Van Mechelen, zaakvoerder | Montra  [www.montra.be]

Frederic Van Aubel

Ben aan het werk zien als trainer is inspirerend. Hij zorgt ervoor dat iedereen ‘op zijn gemak is’ en bouwt de inhoud rond de deelnemers. Geen one-size-fits-all aanpak dus. In de vervolgcoaching is Ben echt betrokken. Hij heeft nauwelijks woorden nodig om te ‘voelen’ wat er bij me leeft. Vanuit de rust die hij uitstraalt, pakt hij de dingen aan die er toe doen en waarmee ik aan de slag kan. Zijn feedback is to-the-point en geeft richting.

 Frédéric Van Aubel, Zaakvoerder | DreamTeam Animaties, Zoersel [www.kinderanimatie.be]

Heidi Van Tichelen

Het resultaat van coaching door Ben? Betere zakelijke interacties. Verhoging van de professionaliteit van mijn ERA kantoor. Ik ken mijn blinde vlekken en weet hoe er aan te werken. Ik weet nu hoe ik door de ogen van de klant, leverancier, medewerker kan kijken en hoe dat de relatie ten goede komt. Ik ben meer pro-actief dan wel reactief in mijn leven. Zowel mijn bedrijf als ikzelf ‘leven’ gezonder. Ben neemt zijn vak heel professioneel op. Het legt de pijnpunten bloot, is eerlijk in zijn feedback, zoekt samen naar oplossing. Hij is rustig, correct, sociaal en tegelijk doortast en effectief. Value for Money.

Heidi Van Tichelen, zaakvoerder | ERA Innoa, Geel  [www.era.be/nl/innoa]

Bruno De Peuter

Ben is heel concreet en persoonlijk. Door zijn coaching heb ik inzichten verworven die me zowel op persoonlijk als professioneel gebied op korte termijn positief hebben veranderd. Het resultaat is dat ik me rustiger voel. Ik ga meer gestructureerd te werk, zowel privé als professioneel. Ik zou Ben omschrijven als een discreet vertrouwenspersoon met veel mensenkennis. Hij staat stevig in zijn schoenen, weet waar en hoe hij ergens naar toe wil en heeft een humor waar ik van hou.

Dr. Bruno De Peuter, Radioloog | Ziekenhuis Oost-Limburg [www.zol.be]

Ann Cauberghe

Ben staat voor “effectieve en diepgaande coaching met een concrete en duidelijke aanpak”. Hij heeft mijn drempel tot ondernemingsschap zodanig verlaagd dat ik nu eindelijk gestart ben met wat ik graag doe! Soms zit je van te dichtbij op een berg problemen te kijken om er nog te durven overstappen. Ben hield me figuurlijke spiegels voor zodat ik meer inzicht kreeg in mijn eigen handelen en zelf (kleine) stapjes kon zetten om daar iets aan te doen. Ik ervaar hierdoor nu minder stress tijdens mijn werk.

Ann Cauberghe, zaakvoerder | Sherpa Coaching [www.sherpa-coaching.be]

Alfons Mathieu

Ben is een sterke persoonlijkheid. No-nonse guy die rust en vertrouwelijkheid uitstraalt. Hij is zeer praktijk gericht en gaat op zoek naar de specifieke noden waarmee je zit. Daar bouwt hij op verder. Hij werkt vanuit zijn eigen ervaring en een degelijke theoretische onderbouw. Hij heeft me geholpen om met een andere bril naar een situatie te kijken. Zijn aanpak heeft me meer zelfvertrouwen gegeven.

Alfons Mathieu, Manager Business Controlling | Belgoprocess, Mol [www.belgoprocess.be]

Sofie Duchateau

Ben zorgde ervoor dat ik leerde om uit meerdere perspectieven te denken en mijn handelen daarop af te stellen. Door onze gesprekken heb ik mezelf beter leren kennen en mijn werkpunten leren accepteren (en natuurlijk aangepakt). Deze tools gebruik ik nog dagelijks. Ben is heel aangenaam om mee te werken en is een luisterend oor. Ik was altijd op mijn gemak bij hem en kon open vragen stellen. De aanpak is heel persoonlijk en gericht op het ontwikkelingspunt (of de achterliggende oorzaak ervan). Door het traject met Ben ben ik vaker gaan stilstaan bij mezelf: wat wil ik, waar zijn mijn grenzen, etc. Ook zijn mijn communicatieve vaardigheden erop vooruitgegaan.

Sofie Duchateau, HR Consultant | Connect Human Capital, Antwerpen [www.connect-hc.com]

GertHellinx
Gert Hellinx

Twee jaar geleden startte ik met een Raad van Advies. Ben is één van mijn “3 wijzen”. Met zijn vindingrijk advies daagt hij ons telkens weer uit en is hij een accelerator voor mijn bedrijf. Zijn adviezen omgezet naar onze praktijk, heeft me als ondernemer al heel wat opgebracht. Meetbaar in de cijfers!

Gert Hellinx, zaakvoerder | Hellinx Printing, Hasselt, [www.hellinx.be]

Youri_edited.jpg

Ik ben enorm tevreden om een opleiding bij Ben gevolgd te hebben. Ben heeft een zeer goede kijk op hoe je best omgaat met bepaalde situaties. Dit is mij tijdens de opleiding zeer duidelijk geworden, niet alleen uit puur theoretisch aspect, maar het gevoel dat hij overbracht op de groep getuigt van veel praktische ervaring en vakkennis, waarvan ik beslist veel zaken meeneem in mijn carrière. Verder staat Ben steeds paraat om specifieke vragen/cases door te spreken.

Youri De Roovere | Robojob, Heist o/d Berg  [www.robojob.be]

TEAMCOACHING
Teamcoaching / Management Training
Koen Ceunen

Wij hebben de hulp van Ben ingeroepen bij een leadershipstraject voor onze kantoorverantwoordelijken. Bij Ben hadden we direct een goed gevoel. Een heldere klare visie, die wordt ondersteund door vakkundige tools. In moeilijk omstandigheden zagen we direct de veerkracht van onze mensen omhoog gaan. Er werd een toenadering gezocht tussen verschillende stijlen, waardoor ikzelf ook mijn stijl heb weten aanpassen aan de noden van mijn omgeving. Het was een zeer verrijkende ervaring waarin zelfkennis en het leren kennen van /omgaan met anderen centraal stonden. Wat mij vooral is opgevallen aan de stijl van Ben is de natuurlijke manier van bewegen binnen de organisatie. Dit voelt heel vertrouwelijk aan en hij slaagt er in om in iedere omgeving een meerwaarde te creëren.

Koen Ceunen, Bestuurder | Belfius regio Genk  [www.belfius.be]

Jan Dheedene

Inspirerend en verfrissend. Toegevoegde waarde op verschillende fronten: persoonlijk & professioneel. Ons team is erg enthousiast over Ben. Als snel groeiend bedrijf brengt hij onze medewerkers op het juiste niveau. Een Aanrader!

Jan Dheedene, COO | Rods&Cones, Antwerp  [www.rods-cones.com]

Geert Arts

Ben heeft gedurende 1jr ons management team naar een hoger niveau getild, zowel op niveau van teamwerking als persoonlijk leiderschap & management skills. Hij is de katalysator om processen te versnellen maar ook diegene die zeer goed aanvoelt welke zaken op welke moment kunnen/moeten gezegd worden. Hij voelt goed de groepsdynamiek aan en laat ons daardoor met de gepaste snelheid de juiste stappen zetten. Wij zijn nu een hechter team dan voorheen. Ook ikzelf stel me juistere vragen (de juiste dingen doen ipv de dingen juist doen). Ben is een stille kracht met zeer goede feeling & vooral met resultaat.

Geert Arts, Chief Operations Officer | The Belgian Chocolate Group, Olen  [www.thebelgian.com]

GeertArts
Innes Borghs

“Ben vertrekt in zijn opleiding vanuit de persoon zelf, in tegenstelling tot andere opleidingen die ik eerder volgde over leiding geven. Ik werd me erg bewust van mijn eigen gedrag, stijl en competenties. Daarmee zet Ben aan tot nadenken. Het effect van zijn aanpak werkt nog lang door na een opleiding. Integratie van feedback van mede-deelnemers zorgt voor bevestiging en nieuwe inzichten. Ben is een coach/trainer die elke deelnemer ruimte geeft tijdens een opleiding. Hij combineert theorie, reflectie en praktijk op een evenwichtige & interactieve manier. Wat maakt hem de zo moeite? Hij is vooral empatisch met oog voor ieders persoonlijke ontwikkelbehoefte.”

Innes Borghs, Account Manager| Beneens Bouwonderneming, Westerlo [www.beneens.be]

Robrecht Deckers

Na de opleiding ben ik kritisch gaan kijken naar mijn agenda. Mijn vergaderingen hebben nu meer structuur, zijn doelgerichter en daardoor met een hogere meerwaarde. Hoe ik Ben zijn aanpak zou omschrijven? Helder, wijs, met kennis van zaken, inspirerend, motiverend en (subtiele) humor. Het delen van persoonlijke ervaringen maakt de opleiding authentiek en tegelijk ook pragmatisch. Ben zijn coachende aanpak werkt stimulerend. Kortom, een vakman.

Robrecht Deckers, Sales Manager Insurance | Securex  [www.securex.be]

Christine Wittoeck

In een opleiding slaagt Ben erin om mij als deelnemer goed ‘op mijn gemak te zetten’. Ook al kennen de deelnemers in de groep elkaar niet, daarmee kan ik wel mijn kwetsbaarheden tonen. Ben geeft iedereen de volledige de vrijheid om te participeren. Tegelijkertijd enthousiasmeert hij me toch om uit die comfortzone te komen. Hij heeft een sturende kracht om met juiste vragen mensen uit hun tent te lokken. Daarmee krijgt hij de juiste aspecten aan de oppervlakte. Hij heeft een naturelle en flair die uitnodigen om interactief te zijn. Hij combineert realiteitszin met emotionele intelligentie. Het resultaat voor mezelf? Leiderschap gaat niet over mensen aan het werk zetten. Ik heb geleerd hoe je met situationeel & coachend leidinggeven veel verder komt.

Christine Wittoeck, Spreker - entert(r)ainer - digital detox coach [http://digitaldetoxacademy.eu]

Jesse Peetes

Ik volgde bij Ben de 3-daagse opleiding ‘leiding geven voor junior managers’. Nog dagelijks haal ik er nuttige info en bruikbare tips uit. Jezelf leren kennen om zo te kunnen groeien als leider is essentieel en dit werd dan ook perfect begeleid tijdens de opleiding. Veel interactie, afwisseling en praktijkgerichte oefeningen en info maakte het écht interessant. Ik sloot de opleiding af met de woorden “Ik heb er veel aan gehad”, maar eigenlijk moest ik zeggen “Ik ga er nog veel aan hebben”.

Jesse Peeters, directie-assistente | Dienstenthuis Turnhout [www.dienstenthuis.be]

Geert Schellekens

“Ben slaagt erin om op een discrete manier, de verschillende persoonlijkheden die hij voor zich heeft in kaart te brengen door hen als het ware een spiegel voor te houden en hier verder op te anticiperen. Hij haalt het beste uit een groep en elk individu apart door zijn ruime ervaring te combineren met leuke tips en variatie in aanpak. In een opleiding brengt Ben niet alleen de boodschap en kennis over, hij coacht je ook op je persoonlijke vaardigheden zodat je het juiste zelfvertrouwen hebt om in toekomstige situaties te overtuigen. Ben denkt voor onze organisatie steeds in termen van een duurzaam partnership en zal vrijblijvend voorstellen doen als hij een meerwaarde ziet in zijn tussenkomst.”

Geert Schellekens, Managing Partner | PwC, Kontich  [www.handsonpartners.be]

Leen Willems

Het interactieve in je aanpak vond ik heel aangenaam en motiverend.  Zo werd het nooit saai en de inhoud werd hierdoor nog duidelijker. Je brengt alles enorm boeiend, gepassioneerd en gedreven. Je zorgt ervoor dat ik me herken in elke situatie die je aanhaalde. Ik was erg geconcentreerd omdat ik niets van je kennis die je deelde wilde missen.  Wat het voor mij heeft opgebracht? Mijn kijk op mensen is veranderd, ik zie meer potentieel, ik begrijp nu hoe mensen verschillend zijn. Ik pak problemen en mensen anders aan. Rustiger & meer zelfzeker. Bedankt!

Leen Willems, Manager  | Runners Mol [www.runnersmol.be]

Loopbaanbegeleiding
Dominique Merckx

Ik ontmoette Ben toen ik als journaliste een stuk schreef over burn-out. In zijn persbericht beweerde Ben dat hij mensen begeleidde naar hun ideale job en een leven zonder stress. Dat dit mogelijk is als je die dingen doet die bij je passen …“Ja hoor” dacht ik… Maar de rust die Ben uitstraalt, zijn luisterbereidheid en de manier waarop hij heel snel en concreet de vinger legt op ‘pijnpunten’ maakten dat ik met hem in een persoonlijk traject rond mijn ideale loopbaan stapte. Ben doet je op een positieve, constructieve manier nadenken over jezelf, en de spiegel die hij je voorhoudt, biedt waardevolle inzichten.

En ja, ik weet ondertussen dat wat ik doe, echt wel mijn passie is, en hoe ik dit nog 20 jaar kan volhouden!

Dominique Merckx, zaakvoerder | Kantara, Balen  [www.kantara.be]

Tom Thijs.jpg

Ben, ik ben je dankbaar om me mee op pad te helpen. Je hebt me goed geholpen met een nuchtere analyse te maken van de opties in mijn loopbaan. Op die manier kon ik de juiste keuzes maken.

Tegelijk gaf je me vaak dat extra zetje en vertrouwen om de weg te gaan verkennen en bij te sturen waar nodig. Je oordeelde niet, maar analyseerde alle situaties mee. Je stond steeds klaar wanneer nodig. Je bevestigde wat goed voor me was en deed me nadenken over wat “wel/niet Tom was".

 

Tom Thijs, commercieel medewerker  | Bank & verzekeringen

NeleLinclau - 1.jpg

“Iedereen kent wel eens een moment waarop je de vraag stelt : Zit ik wel op het juiste spoor in mijn carrière ? Is dit wel wat ik wil doen ? Wat maakt mij gelukkig ? En ook al ben je de enige die deze vragen kan beantwoorden toch raak je er niet uit in je eentje. Ben bezit de gave van het luisteren. Zo begrijpt hij ook wat je niet zegt. Hij kaderde mijn angsten en onzekerheden en maakte het mij mogelijk om mijn antwoorden op die moeilijke vragen, helder te krijgen. Ben zijn aanpak is niet zweverig.  Hij kadert zijn visie, gaf me achtergrond in mijn denkstrijd en zette mij aan het lezen. Zijn analyses zijn snel, helder en steeds zonder oordeel. Bedankt om voor mij een klankbord te zijn geweest op een moeilijk moment in mijn loopbaan.  “

Nele Linclau, zaakvoerder Alpha Financials, your partner in strategy, business finance & M&A

tijs jochems.jpeg

Ben hielp me om mijn 'loopbaankompas' terug te ijken. Hij daagt je uit, is echt betrokken en inspireert bij je persoonlijke ontwikkeling. De lighthouse methode die hij heeft ingezet is een waardevol instrument om tot zelfinzicht te komen. Begeleiding van hoge kwaliteit!

Tijs Jochems, Sales Director | SDWorx

getuigenissen ben sansen
getuigenissen ben sansen
getuigenissen ben sansen
getuigenissen ben sansen
getuigenissen ben sansen
getuigenissen ben sansen
getuigenissen ben sansen
ook deze organisaties weten waarom ...
bottom of page