top of page

FAQ - Veelgestelde vragen

Ben, waar draait het voor jou allemaal om?​

Inspireren en faciliteren van mensen om hun droomleven te realiseren en/of hun potentieel te maximaliseren. Als mens, manager of ondernemer. 

Welke waarden draag jij hoog in het vaandel?

Trust is my middle name. Verder vind ik het belangrijk wijsheid te ontwikkelen, geloof ik in daadkracht en resultaten. Persoonlijk meesterschap, zelf aan het stuur zitten van je leven en het elke dag een beetje beter doen dan de dag daarvoor.​

Wat maakt jou als coach uniek?​

Als mens ben ik uniek (en jij ook natuurlijk). Als coach wellicht niet en heb ik heel wat vakgenoten met een soortgelijke missie. En daar ben ik nog blij mee ook. Ik zie geen van mijn vakgenoten als concurrent. Samen hoop ik dat we bouwen aan een wereld die we nog mooier kunnen achterlaten dan wat we zelf gekregen hebben. Het gaat er mij niet om het beter te doen dan een vakgenoot. Het gaat er me wel om het elke dag beter te doen dan wat ik zelf gisteren deed. Beat yourself en blijf groeien!

Waarom zou ik dan voor jou kiezen?​

Omdat ik je weer net een stap verder breng. En daar ook behoorlijk effectief in ben. Omdat het wellicht persoonlijk klikt (wat niet wil zeggen dat het altijd leuk is ;-)). Omdat ik mijn vak ernstig neem. Selecteer vooral de coach of trainer die jou faciliteert je doelen te behalen. Als het alleen maar leuk & aardig moet zijn, spreek ik liever af op café...

Wat is coaching precies?​

Intensieve 1-1 begeleiding om je persoonlijke effectiviteit en/of professionele bekwaamheid in positieve zin te veranderen of te ontwikkelen. Wat een mond vol ;-). Dat kan zijn vanuit een probleemstelling waar je tegenaanloopt of een groeibehoefte die je wil realiseren. We vertrekken samen op punt A en zijn klaar op jouw gewenste punt B. De weg daar naartoe, is dan het coachingstraject. Samen bepalen we tijdens de intake precies waarmee je aan de slag wil. Jij bepaalt het tempo, wij samen het resultaat.

 

Wat is coaching dan niet?​

Een praatcafé waarin het alleen maar leuk is. Genezing van een of andere ziekte. Therapie om levenstrauma's aan te pakken. Gedurende het coachingstraject leer je verschillende vaardigheden waarmee je je eigen sterktes maximaliseert, werkpunten aanpakt en vaardiger wordt in menselijke interacties. Coaching geeft een boost aan het zelfvertrouwen en zorgt snel voor concrete resultaten.

Wat kost coaching of training?

Kost of toegevoegde waarde? Ik geloof vooral in dat laatste en garandeer je ook value for money. Transparante tarieven en heldere afspraken maken we met elkaar tijdens onze kennismaking. Alle details daarover vind je verder hier. Keynotes zijn ifv duurtijd en inhoud. Deze tarieven zijn B2B en excl. BTW.

Hoe maak ik een afspraak?

Mijn agenda is aardig gevuld en tegelijk wil ik als coach & trainer ook waarborgen dat je de beste versie van mezelf krijgt. Maw, work/life balance hou ik graag scherp ;-). Afspraak maken doe je best tijdig door te bellen of mailen naar Personal Assistant Caroline op 014/321.321 of caroline@bensansen.be of hier rechtstreeks in mijn agenda.
 

Voor wie is coaching bedoeld?

Iedereen die zichzelf wil ontwikkelen kan met een coach aan de slag. Mijn expertise ligt vooral bij ondernemers, managers & vrije beroepen. Dat is de taal die ik spreek en een habitat waarin ikzelf al 20 jaar rondzwem.

Wat mag ik als resultaat verwachten?

Dat je met meer zingeving door het leven gaat, dat je succesvoller wordt in al wat je doet, dat je na afloop denkt 'het was de moeite waard'. Die garantie krijg je van mij, al vraag ik van jou ook maximale betrokkenheid.

Een schop onder je kont moet je vooral jezelf geven indien nodig. Hoe anderen het resultaat van een coaching/seminar/keynote hebben ervaren, kan je trouwens hier lezen.

Je werkt ook veel rond stress & burn-out, hoe komt dat?

Omdat passie en burn-out twee uiteinden zijn van dezelfde as. Alleen loopt het bij stress en burn-out in de verkeerde richting. Ik vind beide uiteinden even boeiend. Als expert ben ik verbonden aan meerdere expertisecentra inzake stress.& burn-out.

Welke opleidingen of expertise heb je zelf?

Je kan als coach een coachee maar upliften tot het niveau van je eigen ontwikkeling. Omdat ik voor maximaal resultaat ga, is levenslang leren dan ook mijn motto. Dat doe ik door seminars, training, persoonlijke coaching, stapels boeken en regelmatig afzondering in de stilte.

Wil je toch het hele plaatje, dan volgt hier het lijstje opschepperij uit mijn opleidings-CV: 

Tony Robbins Unleash The Power, Wim Hof Method, Pilarczyk Mastermind Academy, Alchemie van Coaching, Certified Hearthmath Practitioner, jaartraject Alchemie van het Leven, Insights Discovery Licensed Practitioner, Effectief communiceren met groepen, tweejarige opleiding tot NLP Master, DiSC Personal Profile Analysis, Reiss Profile Certified Master, Luxx Profile certified Master, Leergang Professionele Coaching, MBTI Certified Consultant, Mediatraining voor ondernemers, Vlerick Young Management Programme, Bachelor Strategisch KMO Management, Bachelor HR Management. 

 

Welke boeken lees je of kan je aanbevelen?

Ik lees en graag en veel. En welke ik je kan aanbevelen, hangt er van af wat je wil bereiken. Een klein inspiratielijstje vind je in elk geval op de pagina Mijn favoriete boeken.

Waarin ben je zelf nog actief?

 

​Naast mijn passie ‘ontwikkelen van mensen' ondersteun ik andere bedrijven in hun groei door participatie in KMO-adviesraad of Raad van Bestuur, VOKA-PLATO peterschap en als gastspreker voor beroepsorganisaties, business events, lerende netwerken, etc.

Daarnaast vind ik het samen met mijn gezin belangrijk om acties uit te werken voor mensen op deze wereld die het om welke reden dan ook moeilijk hebben.

 

 

Hoe zouden anderen je omschrijven?

​Leuke vraag & ik heb de test gedaan via rondvraag. Positief ingesteld, focus op verandering en geëngageerd. De best passende omschrijving vond ik zelf iemand die het in 2 woorden samenvatte: 'zachte kracht'. Daar gaat het bij mij om. De kracht om dingen te veranderen. Een zachte en tegelijk doortastende aanpak zonder te bruskeren.

Wie zijn je inspiratiebronnen?

It goes faster with a Master. Zoek ook je eigen helden en leer van de besten. Ik spreek graag met lokale succesvolle ondernemers, de man in de straat en wijze spirituele leraars. Verder wordt ik geïnspireerd door het werk van grootmeesters als Steven Covey, Tony Robbins, Simon Sinek, Jack Canfield, Tim Ferris, Dale Carnegie, Daniel Coleman, Patrick Lencioni, Robert Cialdini, Dan Ariely, Susan Cain, Jeff Walker, Deepak Chopra, en vele anderen.

Mijn favoriet boekenlijstje van het moment vind je trouwens hier.

De beste investering in jezelf?

 

Een cursus snellezen, dus ;-).

Jouw persoonlijke vraag niet beantwoord?

Bel ons dan op 014/321.321 of stel je vraag via het contact formulier.

bottom of page